Browar Fortuna zlokalizowany w Miłosławiu jest jednym z zaledwie kilkunastu browarów w Europie, które stosują tradycyjne otwarte kadzie fermentacyjne. Piwo po dodaniu drożdży fermentuje w nich tak, jak chciała natura: bez sztucznego przyspieszania, bez poddawania ciśnieniu czy temperaturze.
W strefie gastronomicznej na zawodników będzie czekać piwo bezalkoholowe (Miłosław bezalkoholowa IPA w puszce), a także klasyczny Pilzner i Czarna Fortuna z nalewaka. Będziecie mogli skosztować specjalności jakie powstają w Browar Fortuna.
Do strefy gastronomicznej wchodzicie po okazaniu numeru startowego. Abyście mogli czuć się komfortowo po biegu strefa przeznaczona jest wyłącznie dla biegaczy (bez osób towarzyszących).
Dobrą informację mamy również dla biegaczy startujących w kategorii drużynowej.
Browar Fortuna obdaruje zwycięzców w tej kategorii zestawem ArcyIPA + mix piw Jest o co walczyć